Σκληρό «ροκ» πωλητών-αγοραστών στο ΧΑ

Σκληρό «ροκ» πωλητών-αγοραστών στο ΧΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:28 Δημιουργία 30/11/18, 14:24

«Μάχη« πωλητών-αγοραστών εκτυλίσσεται στη Λεωφόρο Αθηνών στη «σκιά» του μεγάλου rebalancing.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται την Παρασκευή στους ρυθμούς του MSCI, καθώς τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές του δείκτη, συνεπώς τα «βλέμματα» είναι στραμμένα στις εκροές που θα καταγραφούν στο ταμπλό, στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Εθνικής, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς διαγράφονται από τον δείκτη MSCI Standard Greece, χωρίς να υπάρχουν προσθήκες.

Αυτές οι τρεις θα προστεθούν στον δείκτη MSCI Small Cap, από τον οποίο θα αφαιρεθεί η Ελλάκτωρ. Οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές έχουν προβλέψει εκροές από 70 εκατ. δολάρια έως και 211 εκατ. δολάρια, με τις μεγαλύτερες να προβλέπονται στην Eurobank και την Εθνική.

Αυτή την ώρα το ΧΑ επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τις πιέσεις, με επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές. Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η νευρικότητα θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των συναλλαγών.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,01% στις 618,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.624,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,94% στις 456,96 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Coca Cola και η ΓΕΚ Τέρνα με πτώση 3,27% η καθεμία βαραίνουν το κλίμα, ενώ αρνητικά επιδρούν και οι άνω του 1% απώλειες σε Jumbo, ΔΕΗ και Εθνική. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Motor Oil, Πειραιώς και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 4,13%, ο Μυτιληναίος είναι στο +4,14% και η Alpha Bank στο +1,85%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Grivalia, Σαράντης, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ. Χωρίς μεταβολή οι Aegean, Τιτάν, Φουρλής και ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε