Morgan Stanley: Ο Τραμπ δεν μπορεί να διώξει τον Πάουελ από τη Fed

Morgan Stanley: Ο Τραμπ δεν μπορεί να διώξει τον Πάουελ από τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:33 Δημιουργία 29/11/18, 09:51

O Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι δυσαρεστημένος με τον διοικητή της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, αλλά δεν έχει καμία εξουσία για να τον απομακρύνει από τη θέση του, σημειώνει η Morgan Stanley.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ έκανε νέα σχόλια κατά του Πάουελ, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Fed για το πρόσφατο sell off στην αγορά και για τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors να κλείσει εργοστάσια και να κόψει θέσεις εργασίας.

Ο Πάουελ ανέλαβε φέτος τον Φεβρουάριο, προτεινόμενος από τον Τραμπ και αφού πήρε έγκριση από τη Γερουσία.

«Ο Πρόεδρος μπορεί να προτείνει τον διοικητή αλλά όταν έχει πια εγκριθεί, δεν μπορεί να κάνει κάτι και ο μόνος τρόπος για να απομακρύνει κανείς τον επικεφαλής της Τράπεζας είναι να παραβείς το νόμο. Το Κογκρέσο πρέπει να βρει μία αιτία για να κάνει κάτι τέτοιο μέσω ψηφοφορίας και διαδικασίας», υπογραμμίζει η Ellen Zentner, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley, στο CNBC.

«Οπότε, είναι εδώ για να μείνει. Δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές προτιμήσεις, αλλά από το τι του λένε τα στοιχεία για την οικονομία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε