Στη «σκιά» του εμπορικού πολέμου και πάλι η Wall Street

Στη «σκιά» του εμπορικού πολέμου και πάλι η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:18 Δημιουργία 27/11/18, 18:15

Στο «κόκκινο» κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επανήλθε η «σκιά» του εμπορικού πολέμου στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες δημιούργησαν αμφιβολίες για τις προοπτικές επίλυσης της διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,72% στις 24.469 μονάδες, ο Nasdaq χάνει κατά 0,66% στις 7.036 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,44% στις 2.661 μονάδες.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο τέλος της εβδομάδας στο Μπουένος Άιρες.

Το ραντεβού θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, αφότου μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως εάν οι διαπραγματεύσεις είναι άκαρπες, θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε όλα τα υπόλοιπα εισαγόμενα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα.

«Αν δεν κλείσουμε συμφωνία, θα επιβάλω (δασμούς) σε επιπλέον (κινεζικά προϊόντα, αξίας) 267 δισ., με συντελεστή 10% ως 25%», είπε ο Τραμπ στη WSJ. Παρέμεινε ασαφής ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Διευκρίνισε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να ισχύσουν και για τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές της Apple Inc. που εισάγονται από την Κίνα και εκτίμησε ότι το πρόβλημα για τους Αμερικανούς καταναλωτές δεν θα είναι τόσο οξύ, εάν οι δασμοί είναι 10%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, ατα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,15% στα 51,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,08% στα 1.228 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί 0,3% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1328 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 3,066%.

Αν σου άρεσε κάνε