«Πράσινο» στην Ασία - Πήρε τη «σκυτάλη» από τη Wall

«Πράσινο» στην Ασία - Πήρε τη «σκυτάλη» από τη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 27/11/18, 09:27

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, στον απόηχο της χθεσινής ανάκαμψης της Wall Street, ενώ η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στη συνάντηση του προέδρου της Κίνας με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο του G20 που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,8%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,78%. Σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,79% κινείται και ο Kospi στη Νότια Κορέα. Θετικό κλείσιμο και για τους ASX 200 και New Zealand στη Νέα Ζηλανδία που σημείωσαν κέρδη 1% και 0,22%, αντίστοιχα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, Taiex, έκλεισε με άνοδο 0,14%.

Την ίδια ώρα, οριακές μεταβολές σημείωσαν οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρεί οριακά (-0,01%) ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διέγραψε τις αρχικές απώλειες και πλέον κινείται σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,06%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας συνέχισαν να επιβραδύνονται τον Οκτώβριο λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγής και της υψηλής βάσης σύγκρισης έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν 3,6% έναντι του προηγουμένου έτους τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από την αύξηση 4,1% του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Αν σου άρεσε κάνε