«Αστερίσκοι» από την ΕΚΤ για τους κινδύνους στην Ευρωζώνη

«Αστερίσκοι» από την ΕΚΤ για τους κινδύνους στην Ευρωζώνη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:57 Δημιουργία 22/11/18, 15:52

Τις θετικές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης αλλά και επιφυλάξεις για τους κινδύνους που ενέχουν για την οικονομία σημειώνονται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του Οκτωβρίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ, επενδυτές αμφισβητούν κατά πόσον η ευρωτράπεζα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα σχέδια της για τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και την αύξηση των επιτοκίων κάποια στιγμή μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, οι κεντρικοί τραπεζίτες αναγνώρισαν τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, αλλά εκτίμησαν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ο πληθωρισμός να κινείται προς το στόχο.

«Ήταν σημαντικό να τονιστεί ότι τα εισερχόμενα στοιχεία, αν και κάπως πιο αδύναμα από ότι αναμενόταν, ευθυγραμμίζονταν γενικά με την πρόβλεψη ότι θα συνεχιστεί η ευρεία ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης και η σταδιακή άνοδος του πληθωρισμού» επισημαίνεται σύμφωνα με το Reuters στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στη συνεδρίαση και επανέλαβε την πρόθεση της να σταματήσει τις αγορές ομολόγων.

«Αν και υπήρχε ευρεία συναίνεση ότι τα ρίσκα για την ανάπτυξη παραμένουν ισορροπημένα, ακούστηκε μια παρατήρηση ότι υπάρχουν μια σειρά από επιχειρήματα που δείχνουν ότι υπάρχουν καθοδικά ρίσκα στο outlook της ανάπτυξης» σημειώνεται στα πρακτικά.

Αν σου άρεσε κάνε