Κόντρα στο κλίμα επιφυλακτικότητας οι ευρωαγορές

Κόντρα στο κλίμα επιφυλακτικότητας οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:37 Δημιουργία 21/11/18, 10:34

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κόντρα στο κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά, μετά το σερί απωλειών στη Wall Street.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει κέρδη της τάξεως του 0,65%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,43% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,14%.

Παράλληλα, στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,95% και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,42%.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα την Τετάρτη στις τιμές του αργού πετρελαίου, μετά τη χθεσινή «κατρακύλα» με απώλειες 6,6%.

Στο πολιτικό «μέτωπο», στο επίκεντρο βρίσκεται η συνάντηση της Τερέζας Μέι με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Assicurazioni Generali SpA ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της, καθώς προβλέπει ανάπτυξη στην Ασία και στη Λατινική Αμερική, κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της για το 2019-2021.

Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της κατά 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη και επενδύοντας 1 δισ. ευρώ στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η ασφαλιστική σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσίας της σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές και θέλει να «παρουσιάσει κερδοφόρα ανάπτυξη» στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.

Αν σου άρεσε κάνε