Ευρωαγορές: Στο πράσινο άνοιξε η «αυλαία»

Ευρωαγορές: Στο πράσινο άνοιξε η «αυλαία»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:53 Δημιουργία 12/11/18, 10:52

Στο «πράσινο» άνοιξαν την αυλαία οι ευρωαγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη των κερδών από την Ασία.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους στην αγορά πετρελαίου, με το συμβόλαιο αργού να ενισχύεται κατά 1,55% στα 61,13 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την προσφορά τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να ανακόψει την τελευταία πτωτική πορεία των τιμών.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, με την Τερέζα Μέι να αναγκάζεται να ακυρώσει το σχέδιο της για έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό 16 μηνών νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Στο ταμπλό τώρα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,17%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,67% και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,41%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,21%.

Σε ανοδική τροχιά και οι δείκτες της ευρωπεριφέρειας, καθώς ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,23% και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,37%. Αντίθετα, ήπια πτωτικά με απώλειες 0,1% κινείται ο ιταλικός FTSE MIB.

Αν σου άρεσε κάνε