«Βουτιά» στα ασιατικά ταμπλό εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου

«Βουτιά» στα ασιατικά ταμπλό εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:15 Δημιουργία 09/11/18, 10:13

Σημαντικές απώλειες σημειώθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το Χονγκ Κονγκ μάλιστα να καταγράφει «βουτιά» άνω του 2%, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 1%, διολισθαίνοντας από τα υψηλά 2,5 εβδομάδων, όπου ανήλθε μόλις χθες.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε ισχυρή πτώση της τάξεως του 2,5%, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση κερδών μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε κατά 1,3% οδεύοντας για την πέμπτη διαδοχικά αρνητική συνεδρίαση. Ο δείκτης Shenzhen Composite μειώθηκε κατά 0,4%.

Παράλληλα, ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,3%, ενώ οι δείκτες σε Ταΐβάν και Μαλαισία έχασαν 1,1% και 0,6%, αντίστοιχα. Τέλος, στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με άνοδο 0,4%.

Αν σου άρεσε κάνε