Ευφορία στην Ασία, άλμα για τον Nikkei

Ευφορία στην Ασία, άλμα για τον Nikkei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:55 Δημιουργία 31/10/18, 09:54

Ευφορία επικράτησε την Τετάρτη στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei μάλιστα να σημειώνει νέο άλμα, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θα κάνει μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα», αν και επανέλαβε πως ο Λευκός Οίκος παραμένει έτοιμος να επιβάλει και νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν το Πεκίνο δεν συμβιβαστεί με τις αμερικανικές απαιτήσεις.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άλμα 2,2% στις 21.920,46 μονάδες μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε κατά 1,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1,35%, ενώ ο Shenzhen Composite αυξήθηκε κατά 1,4%.

Παράλληλα, ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε κατά 0,7%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 εμφανίζει μικρά κέρδη 0,4%, ενώ ο δείκτης S&P/NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει άνοδο 1,20%. Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και οι δείκτες σε Ταΐβάν και Σιγκαπούρη.

Αν σου άρεσε κάνε