Κόντρα στον εμπορικό πόλεμο οι ευρωαγορές

Κόντρα στον εμπορικό πόλεμο οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:05 Δημιουργία 30/10/18, 11:02

Κόντρα στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Πεκίνου, στον απόηχο νέου δημοσιεύματος του Bloomberg ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει περαιτέρω δασμούς κατά της Κίνας, κινούνται οι ευρωαγορές την Τρίτη, λαμβάνοντας παράλληλα ώθηση από τους ασιατικούς δείκτες.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κερδίζει κατά 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax αυξάνεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,26% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,4%.

Την ίδια ώρα, ανάλογη είναι η εικόνα και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,59%, τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,64% και τον πορτογαλικό PSI να κινείται ανοδικά κατά 0,56%.

Οι επενδυτές αξιολογούν το παραπάνω δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, η λίστα θα αφορά προϊόντα στα οποία δεν έχουν επιβληθεί δασμοί μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάνει σε αξία τα $257 δισ. με βάση τα στοιχεία από τις εισαγωγές του περασμένου έτους, αναφέρουν στο πρακτορείο δύο πηγές.

Παράλληλα, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με την BP να ανακοινώνει υπερδιπλασιασμό των κερδών γ’ τριμήνου λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Αν σου άρεσε κάνε