Τεχνολογική «χασούρα» στη Wall Street

Τεχνολογική «χασούρα» στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:23 Δημιουργία 26/10/18, 17:21

Στο «βαθύ κόκκινο» κινείται την Παρασκευή η Wall Street, με φόντο τη «βουτιά» των εταιρικών αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κλάδου και συγκεκριμένα της Amazon και της Google.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 246 μονάδων ή 0,99%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 2,71% και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,73%.

Την ίδια ώρα, «ελεύθερη πτώση» σημειώνουν οι μετοχές της Αmazon και της μητρική της Google, Alphabet, γράφοντας απώλειες κατά 8,78% και 3,85%, αντίστοιχα.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των Google και Amazon αφαίρεσαν μέχρι και 100 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των τεχνολογικών μετοχών.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 3,4%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, αυξήθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, που αποτελεί το ισχυρότερο ποσοστό ανάπτυξης σε τέσσερα χρόνια.

Η χαμηλή ανεργία, οι σταθερές θέσεις εργασίας και η αύξηση των μισθών, ενθάρρυναν τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε δαπάνες. Οι εξαγωγές υποχώρησαν στο γ΄ τρίμηνο κατά 3,5%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 9,1% καθώς οι Αμερικανοί αύξησαν τις αγορές ξένων αγαθών. Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν οι χαμηλότερες από το δ΄ τρίμηνο του 2016. Οι δαπάνες σε πάγια μειώθηκαν κατά 7,9% στο γ΄ τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε