Εν μέσω φόβων για το πετρέλαιο το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα

Εν μέσω φόβων για το πετρέλαιο το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:08 Δημιουργία 15/10/18, 17:06

Με αρνητικά πρόσημα πραγματοποιείται το ξεκίνημα της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις τιμές του πετρελαίου να λαμβάνουν την ανιούσα εν μέσω των ανησυχιών για τη Σαουδική Αραβία.

Η εξαφάνιση ή ακόμα και φερόμενη ως δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έχει προκαλέσει φόβους για ακόμα μια κρίση στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να «εκτοξεύσει» τις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,22% στις 25.283 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 0,49% στις 2.753 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,03% στις 7.419 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτές κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας άνοδο 0,1% από τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση της τάξης του 0,7%.

Η στασιμότητα των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των πωλήσεων υπηρεσιών τροφίμων και ποτών κατά 1,8%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί στην έν λόγω κατηγορία (σε μηνιαία βάση) εδώ και δύο χρόνια.

Οι πωλήσεις οχημάτων ανέκαμψαν το Σεπτέμβριο και παρουσίασαν αύξηση 0,8% σε σχέση με την πτώση 0,5% τον Αύγουστο. Χωρίς τα οχήματα, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 0,1% το Σεπτέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%,

Αν σου άρεσε κάνε