Moody's: Σταθερό το outlook για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα

Moody's: Σταθερό το outlook για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:34 Δημιουργία 15/10/18, 12:32

Σταθερό διατηρεί η Moody’s το outlook για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που αντανακλά τα ισχυρά τους κεφάλαια και την υψηλή ποιότητα των δανείων των γερμανικών τραπεζών. Οι παράγοντες αυτοί, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, μπορεί να αποτελέσει «ανάχωμα» στις αυξανόμενες πιέσεις στην κερδοφορία λόγω των επίμονα χαμηλών επιτοκίων.

Η Moody’s προβλέπει πως το γερμανικό ΑΕΠ θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% φέτος και 1,7% το 2019, κάτι που στηρίζεται στην αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση, καθώς η ανεργία παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Η ικανότητα αποπληρωμής χρεών των δανειοληπτών θα παραμείνει υψηλή λόγω του χαμηλού επιπέδου χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τη Moody’s, οι γερμανικές τράπεζες υπερκαλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για κεφάλαια, ρευστότητα και στοιχεία παθητικού στα οποία μπορεί να γίνει bail in. Σε συνδυασμό με τα χαμηλά προβληματικά δάνεια και τις ανάγκες προβλέψεων επισφαλειών, οι γερμανικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση ώστε να αντιμετωπίσουν την χρόνια αδύναμη κερδοφορία τους.

Όπως σημειώνει η Moody’s, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αντιστοιχούσαν στο 2,5% των μικτών δανείων στο τέλος του 2017, σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι σε άλλα τραπεζικά συστήματα της ΕΕ, όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αν σου άρεσε κάνε