Απώλειες 1% με το καλημέρα για το αργό - Οι ΗΠΑ, το Ιράν και οι κυρώσεις

Απώλειες 1% με το καλημέρα για το αργό - Οι ΗΠΑ, το Ιράν και οι κυρώσεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 08:17 Δημιουργία 08/10/18, 08:15

Απώλειες 1% με το… καλημέρα για τις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω πληροφοριών για την παροχή εξαιρέσεων στις κυρώσεις κατά του Ιράν από την Ουάσινγκτον, ενώ η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει ήδη αυξήσει σιωπηρά τη δική της προσφορά στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά 1,1% στα 83,26 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, ενώ κατά 0,7% στα 73,80 δολάρια το βαρέλι μειώνεται του αμερικανικού αργού. Η διαφορά μεταξύ των δύο συμβολαίων παραμένει κοντά στα δέκα δολάρια.

Οι αμερικανικές κυρώσεις, που στοχεύουν στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, θα τεθούν επισήμως σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, αλλά αρκετοί εισαγωγείς αναζητούν ήδη εναλλακτικούς προμηθευτές. Η Ουάσιγκτον πιέζει εταίρους και αντιπάλους, να περιορίσουν ή δυνατόν και στο μηδέν τις εισαγωγές τους από το Ιράν. Ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εξετάσει εξαιρέσεις για ορισμένα κράτη, τα οποία έχουν ήδη δείξει ότι καταβάλλουν προσπάθεια να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Το Ιράν προς το παρόν βρίσκει στήριξη στην Ινδία, η οποία, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι θα αγοράσει 9 εκατ. βαρέλια ιρανικού αργού τον Νοέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε