Κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street για την Πέμπτη

Κέρδη στο άνοιγμα της Wall Street για την Πέμπτη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:03 Δημιουργία 27/09/18, 17:01

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της Πέμπτης το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) χθες καθώς και στα όσα ανέφερε ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Πέρα από τη Fed, οι αναλυτές εστιάζουν και στη σειρά των μάκρο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,12% στις 26.418 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,29% στις 2.914 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,43% στις 8.042 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ισχυρό ρυθμό το β΄ τρίμηνο του έτους, όπως επιβεβαίωσαν τα τελικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου, ενώ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 4,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τα εταιρικά κέρδη μετά από φόρους σε προσαρμοσμένη βάση για τα αποθέματα και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν 2,1% το β΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, μετά την εντυπωσιακή άνοδο του α΄ τριμήνου κατά 8,2%.

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,8% μέγεθος αμετάβλητο από την προηγούμενη εκτίμηση.

Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν ελαφρώς ισχυρότερες απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, σημειώνοντας άνοδο 8,7% από 8,5% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Άλμα σημείωσαν τον Αύγουστο εξάλλου και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών. Ειδικότερα, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 4,5% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το Φεβρουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε