Στον «πάγο» επ' αόριστον η επιχείρηση «έξοδος στις αγορές»

Στον «πάγο» επ' αόριστον η επιχείρηση «έξοδος στις αγορές»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:12 Δημιουργία 31/08/18, 13:10

Κοντά σε νέα υψηλά κινείται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στις συναλλαγές της Παρασκευής, εν μέσω ισχυρών εξωτερικών πιέσεων, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η εγχώρια αγορά παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτη μπροστά στις διεθνείς προκλήσεις.

Από τη μία οι «κλυδωνισμοί» στα ιταλικά ομόλογα και από την άλλη οι αναταραχές στην Αργεντινή εκτοξεύουν τις αποδόσεις σε απαγορευτικά επίπεδα για την επιχείρηση «εξόδου στις αγορές», η οποία έχει μπει στον «πάγο» και προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να βγει από εκεί.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, η Ελλάδα παραμένει εκτός της κατηγορίας «επενδυτικού βαθμού».

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στα υψηλά σχεδόν δυόμισι μηνών και στο 4,373%, έχοντας αυξηθεί από την αρχή της εβδομάδας κατά 4,7%. Παράλληλα, σημαντική άνοδο της τάξεως του 7,1% από την περασμένη Δευτέρα καταγράφει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, φτάνοντας στο 3,409% .

Τέλος, εντυπωσιακή αύξηση σημειώνει και η απόδοση στο 7ετές ομόλογο κινείται στο 4,027%, με αύξηση της τάξης του 15% από την ημέρα της έκδοσής του τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.

Αν σου άρεσε κάνε