Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:38 Δημιουργία 24/08/18, 13:37

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τον τελευταίο γύρο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, ο οποίος τελείωσε χωρίς κάποια καθοριστική εξέλιξη αλλά διατήρησε την ελπίδα μελλοντικής προόδου.

Αναλυτές δήλωναν ότι οι επενδυτές είναι επίσης πιθανόν να δείξουν επιφυλακτικότητα εν όψει της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ αργότερα σήμερα, κατά την οποία ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να δώσει νέες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.

Στις 11.48 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1% σε μία πιο ρηχή από ό,τι συνήθως αγορά, με τις συναλλαγές να κινούνται στο 12,7% του μέσου ημερήσιου όγκου τις τελευταίες 90 ημέρες. Πριν από λίγο, ο Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,2%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μεταλλευτικές εταιρείες, οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών αυξάνονταν 0,3% μετά την υστέρησή τους τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας, καθώς η εταιρεία ελαστικών Continental έκανε μία απρόσμενη προειδοποίηση για τα κέρδη της, ενισχύοντας τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για το θέμα των δασμών.

Οι μετοχές των εταιρειών βασικών υλικών σημείωναν κέρδη 0,6%, καθώς αυξάνονταν οι τιμές του χαλκού στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Αν σου άρεσε κάνε