Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ ενδοσυνεδριακά για τον S&P 500

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ ενδοσυνεδριακά για τον S&P 500

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:30 Δημιουργία 21/08/18, 20:05

Σε ιστορικό υψηλό βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας των επενδυτών για επιτυχή κατάληξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, ο S&P 500 έφτασε στις 2.872,87 μονάδες ενδοσυνεδριακά, ενώ αντίστοιχα οι Dow και Nasdaq αυξάνουν τα κέρδη που έγραφαν κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων νωρίτερα.

Σημειώνεται τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones βρίσκονται σε ανοδικό momentum τις τελευταίες εβδομάδες, ανακτώντας το σύνολο των απωλειών που κατέγραψαν από τονΦεβρουάριο έως τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η έλευση του Ιουλίου, η οποία συνέπεσε με την ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών του β’ τριμήνου, έκαμψε τις ανησυχίες και οδήγησε τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο συμπληρώνονται 3.453 ημέρες, από το ιστορικό χαμηλό των 666 μονάδων για το αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου του 2009.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα άνευ προηγουμένου ράλι, οδηγώντας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη μεγαλύτερη bull market όλων των εποχών.

Αν σου άρεσε κάνε