Μικρά κέρδη στη Wall Street, με την προσοχή του Τραμπ

Μικρά κέρδη στη Wall Street, με την προσοχή του Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:41 Δημιουργία 21/08/18, 16:38

Ανοδική εκκίνηση στην Τρίτη σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο αλλά και στις αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλτ Τραμπ περί αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) της χώρας.

Ειδικότερα, ο Τραμπ δήλωσε χτες ότι δεν περιμένει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενώ κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτό ήρθε σε αντίθεση με δημοσίευμα της Wall Street Journal από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνομιλιών με στόχο την επίλυση της διαμάχης μέχρι το Νοέμβριο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στη Fed για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους τελευταίους μήνες.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την αύξηση των επιτοκίων, όχι δεν είμαι ενθουσιασμένος, ανέφερε ο Τραμπ, ενώ σημείωσε ότι άλλες χώρες επωφελήθηκαν από την πολιτική των κεντρικών τους τραπεζών κατά τη διάρκεια των εμπορικών συνομιλιών, ενώ οι ΗΠΑ δεν είχαν υποστήριξη από την Fed.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,24% στις 25.817 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,29% στις 2.865 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,34% στις 7.847 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε