Η Τουρκία διαψεύδει τα περί επιβολής capital controls

Η Τουρκία διαψεύδει τα περί επιβολής capital controls

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:51 Δημιουργία 16/08/18, 16:23

Στην διάψευση των σεναρίων περί επιβολής capital controls από την Τουρκία προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με μεγάλους θεσμικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, η «επιβολή capital controls δεν ήταν πότε μέρος της ατζέντας μας», για να προσθέσει πως «κατανοούμε και αναγνωρίζουμε πλήρως όλους τους κινδύνους που διατρέχει η οικονομία μας».

Ο Αλμπαϊράκ ανέφερε ακόμα πως «αντιμετωπίζουμε μια ανωμαλία των αγορών αυτή τη στιγμή», λέγοντας προς τους θεσμικούς επενδυτές ότι «η Τουρκία θα εξέλθει δυνατότερη αυτή της κρίσης».

Σημείωσε, δε, πως ο τραπεζικός τομέας της Τουρκίας είναι εύρωστος και ισχυρός.

Επίσης, είπε πως βασική επιδίωξη της χώρας είναι η προσέλκυση ελκυστικών ξένων επενδύσεων από το εξωτερικό.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις για αίτημα χορήγησης βοήθειας προς το ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων».

Ο Αλμπαϊράκ τόνισε ακόμα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση κρατικών δαπανών λέγοντας πως «η δημοσιονομική πειθαρχία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας».

Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε και μέτρα για την ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας. Όπως ανάφερε, ο έλεγχος του πληθωρισμού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε