ΗΠΑ: Σημαντικό πλήγμα για πορεία της μεταποίησης τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Σημαντικό πλήγμα για πορεία της μεταποίησης τον Αύγουστο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:42 Δημιουργία 16/08/18, 15:35

Σημαντικό πλήγμα στην πορεία της μεταποίησης των ΗΠΑ για τον Αύγουστο έρχονται από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για την κρίσιμη πολιτεία της Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης της Fed διαμορφώθηκε στις 11,9 μονάδες έναντι 25,7 μονάδων τον Ιούλιο και έναντι μέτρησης 22 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το Σεπτέμβριο του 2016.

Εξάλλου, κατά 2.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 212.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας.

Ο κινητός μέσος όρος των επιδομάτων, που θεωρείται πιο σταθερό μέτρο σύγκρισης, σημείωσε αύξηση κατά 1.000 αιτήσεις, στις 215.500.

Ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας παραμένει σε χαμηλό επίπεδο για χρόνια, σε μια ένδειξη ότι οι εργοδότες απολύουν λίγους εργαζόμενους στη σφιχτή αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς ορισμένοι αντιμετωπίζουν δυσκολία να βρουν εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Η ανεργία τον Ιούλιο έπεσε στο 3,9%, πλησιάζοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2000, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε