«Κόκκινη» η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Ασία

«Κόκκινη» η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:03 Δημιουργία 30/07/18, 10:01

Στο «κόκκινο» κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με «οδηγό» την Κίνα και το Τόκιο, παίρνοντας τη σκυτάλη από το πτωτικό κλείσιμο της Wall Street την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,74%, ο Hang Seng υποχωρεί 0,83%, ο Shanghai σημειώνει πτώση 0,46%, και ο Singapore καταγράφει απώλειες 0,56%.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο το γεν οριακά ενισχύεται έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Πτώση κατέγραψε η μετοχή της φαρμακευτικής Eisai, μετά από την απόφαση των αμερικανικών αρχών την προηγούμενη εβδομάδα ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για ένα φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ.

Στην Κίνα, «βουτιά» σημειώνουν οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής εμβολίων Changsheng για 10η συνεδρίασηξ, ενώ αυτές της ανταγωνιστικής Kangtai ενισχύονται κατά 1,09%, μετά το χαμηλό τριών μηνών.

Στο Χονγκ Κονγκ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Orient Overseas, καθώς προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας από την κινεζική Cosco Shipping.

Αν σου άρεσε κάνε