Η Fed οδηγεί σε κέρδη τη Wall Street για την Παρασκευή

Η Fed οδηγεί σε κέρδη τη Wall Street για την Παρασκευή

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:06 Δημιουργία 29/06/18, 18:03

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές των τραπεζών να είναι αυτές που πρωταγωνιστούν μετά και από την ανακοίνωση έγκρισης μεγάλων επιστροφών κεφαλαίου από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προς τις τράπεζες.

Ακόμα, οι αναλυτές εκτιμούν και θετικά τα στοιχεία για την πορεία των καταναλωτικών δαπανών στην αμερικανική οικονομία, που «δείχνουν» πως η Fed θα μπορούσε να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων της που φαίνεται πως ετοιμάζει για τον Αύγουστο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 1,12% στις 24.486 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,91% στις 2.740 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,88% στις 7.568 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, κατώτερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Στο μεταξύ, τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) κινήθηκε 2,3% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ο δομικός δείκτης PCE, ο οποίος είναι ο προτιμητέος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ενισχύθηκε σε ετήσια βάση στο 2%. Είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που ο δείκτης αγγίζει το 2%, επίπεδο στο οποίο έχει τοποθετήσει η Fed και τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

Αν σου άρεσε κάνε