Εποχή νέων συμφωνιών για τη Wall Street

Εποχή νέων συμφωνιών για τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:06 Δημιουργία 20/07/23, 21:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πεπεισμένος πως τα χειρότερα σε σχέση με τον πληθωρισμό έχουν περάσει εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Blackstone, Τζόναθαν Γκρέι, σε συνέντευξη του στους «Financial Times».

Μάλιστα, ο επικεφαλής του κορυφαίου ομίλου διαχείρισης εναλλακτικών κεφαλαίων προέβλεψε και το τέλος της παρατεταμένης περιόδου «ανομβρίας» στο μέτωπο των νέων συμφωνιών στη Wall Street.

«Οι αγορές θα σταθεροποιηθούν και η δραστηριότητα στις συναλλαγές θα ανακάμψει και πάλι. Είναι βέβαια πιθανό πως με την οικονομία να επιβραδύνεται μπορεί να υπάρξει μια νέα υποχώρηση στις αγορές, όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε το σοκ του πληθωρισμού και έχουμε σχεδόν αφήσει πίσω μας και το σοκ των (υψηλών) επιτοκίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόναθαν Γκρέι επισημαίνοντας πως είναι πολύ πιο ευχαριστημένος με την εικόνα που έχουν οι αγορές σήμερα σε σχέση με δώδεκα μήνες πριν.

Θυμίζουμε πως ο πληθωρισμός έπεσε στο 3% και ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε συνηγορώντας προς την κατεύθυνση μιας λιγότερο επιθετικής στρατηγικής από τη Fed. Την ίδια ώρα, η Wall Street βρίσκεται σε μια δυναμική τροχιά με τον S&P 500 να μετρά κέρδη της τάξεως του 13,6% από τις αρχές της χρονιάς.

Έτσι, λοιπόν, με τις αγορές να έχουν απορροφήσει το σοκ των υψηλών επιτοκίων και τον πληθωρισμό να έχει υποχωρήσει δραστικά, ο k. Γκρέι προέβλεψε μια πιθανή ανάκαμψη της δραστηριότητας στο μέτωπο των deals.

Το τελευταίο πιθανότατα αφορά και την ίδια την επενδυτική, δεδομένου πως με βάσει και τα στοιχεία δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα, κατάφερε για πρώτη φορά να ξεπεράσει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων σε συνολικά υπό διαχείριση assets.

Επίσης, ο όμιλος ανακοίνωσε διανεμητέα κέρδη ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, ποσό κατά 40% χαμηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς το ασταθές περιβάλλον στις αγορές την απέτρεψε να προχωρήσει σε πωλήσεις assets, κυρίως στον κλάδο του real estate. Για τον ίδιο λόγο και τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 82% στα 388,4 εκατ. δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε