Δείκτης Sentix: Στο ναδίρ οι... αντοχές των επενδυτών στην Ευρωζώνη

Δείκτης Sentix: Στο ναδίρ οι... αντοχές των επενδυτών στην Ευρωζώνη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:11 Δημιουργία 10/07/23, 14:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ηθικό των επενδυτών στην Ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την ενεργειακή κρίση τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η νομισματική ένωση παραμένει σε κατάσταση ύφεσης χωρίς ενδείξεις ότι η εικόνα θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη κατρακύλησε στις -22,5 μονάδες τον Ιούλιο από -17,0 τον Ιούνιο, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν μέτρηση της τάξης του -18,0.

«Δεν υπάρχει τίποτα θετικό να αναφέρουμε όσον αφορά τις μελλοντικές προσδοκίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix Μάνφρεντ Χούμπνερ, μετά την πτώση του δείκτη προσδοκιών κατά 6,2 μονάδες, στις -24,5, τον Ιούλιο, που ήταν επίσης ο χαμηλότερος από τον Νοέμβριο του 2022.

«Το ερώτημα είναι από πού θα μπορούσε να προέλθει η βελτίωση», δήλωσε ο Χούμπνερ, καθώς οι επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα περιορίσουν περαιτέρω τη νομισματική πολιτική και η αμερικανική οικονομία, η οποία αντιστάθηκε στην παγκόσμια ύφεση, δεν δείχνει θετική δυναμική.

Ο Χούμπνερ ξεχώρισε ιδιαίτερα τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που έχει «δραματικά κακές» τιμές: Ο συνολικός δείκτης υποχώρησε κατά 7,3 μονάδες και προσγειώθηκε στο -28,4, με παρόμοια μεγάλη πτώση στους δείκτες τρέχουσας κατάστασης και προσδοκιών.

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.226 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 5-7 Ιουλίου, σύμφωνα με την Sentix.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε