Υψηλό 13 μηνών αγγίζει το Bitcoin, από κοντά και το Ethereum

Υψηλό 13 μηνών αγγίζει το Bitcoin, από κοντά και το Ethereum

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:43 Δημιουργία 06/07/23, 15:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υψηλό 13 μηνών στα 31.500 δολάρια αγγίζει το Bitcoin, με άνοδο 2,83% στα 31.369 δολάρια, συμπαρασύροντας ανοδικά με 2,21% και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ethereum, που διαπραγματεύεται στα 1.952 ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς βρήκε πρόσφατα στήριξη λόγω των σχεδίων των διαχειριστών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock -του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο- να ξεκινήσει ένα ETF για την αγορά Bitcoin.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Nasdaq υπέβαλε εκ νέου την αίτησή του για την εισαγωγή του ETF της BlackRock, σύμφωνα με μια ενημέρωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αφού η SEC φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχίες μετά την αρχική αίτηση.

Μιλώντας στο FOX Business Network, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, δήλωσε πως δεν ήταν ποτέ εντελώς αρνητικός απέναντι στο Bitcoin.

«Ήμουν επιφυλακτικός επειδή οι πρώτοι χρήστες ήταν, χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για, ας πούμε, παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε.

«Νομίζω ότι, καθώς έγινε πιο προσιτό και, επίσης, πιστεύω ότι ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων είναι να ψηφιοποιούν τον χρυσό με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε