Στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς με senior ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ

Στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς με senior ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:51 Δημιουργία 05/07/23, 16:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έξοδο στις αγορές επιχειρεί η Τράπεζα Πειραιώς, με την έκδοση ενός senior ομολόγου, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Αξιοποιώντας το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί μετά τη γενική συνέλευση, στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Χρήστος Μεγάλου, αποκάλυψε πως η τράπεζα θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τις ήδη αναθεωρημένες προβλέψεις του business plan 2023 – 2025, σε συνδυασμό με το εκλογικό αποτέλεσμα και την επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, δόθηκε mandate στις Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan και UBS για την έκδοση ομολόγου, στο πλαίσιο της ικανοποίησης των στόχων του MREL. Ο τίτλος θα είναι πενταετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα τέσσερα έτη, λαμβάνοντας αξιολόγηση «B1» από τη Moody’s και «B+» από τη S&P.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η οποία επικαλείται στοιχεία του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης, απομένουν περίπου 6,7 δισ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν από τις ελληνικές τράπεζες αντίστοιχες ομολογιακές εκδόσεις ή άλλους τύπους επιλέξιμων στοιχείων παθητικού έως το τέλος του 2025.

Υπενθυμίζεται πως εφέτος οι εγχώριες τράπεζες συνέχισαν να εκδίδουν ομόλογα με σκοπό την κάλυψη της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL). Συγκεκριμένα, η Eurobank πραγματοποίησε μία έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,0% και διάρκεια 6 έτη, ενώ η Alpha Bank μία έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης AT1 ύψους 400 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 11,875% χωρίς τακτή ημερομηνία λήξης και μία έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας 70 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,75% και διάρκεια 6 έτη.

Αν σου άρεσε κάνε