Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank από την JP Morgan

Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank από την JP Morgan

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:25 Δημιουργία 29/06/23, 16:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα 2 ευρώ, αυξημένη κατά 27%, ανεβάζει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Alpha Bank και μάλιστα με περιθώριο ανόδου 36%, η JP Morgan.

Η νέα έκθεση της JP Morgan έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης προηγούμενης του επενδυτικού οίκου όπου κατέτασσε τη μετοχή της Alpha Bank στα 10 top picks από το σύνολο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο νέος στόχος της Τράπεζας για RoTE άνω του 12% το 2025 δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως στο «consensus» της αγοράς, ενώ υπογραμμίζει πως ο στόχος της διοίκησης για επίτευξη υψηλότερου δείκτη FL CET1 έναντι του στόχου 13% την περίοδο 2023-2025, σηματοδοτεί ένα «πλεόνασμα κεφαλαίου CET1» της τάξης των 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο είναι υψηλότερο του κεφαλαίου που απαιτείται για τη στήριξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την JP Morgan, το «πλεόνασμα» αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 40% της χρηματιστηριακής αξίας της Τράπεζας, προσδίδοντας της τη δυνατότητα για καταβολή υψηλότερων μερισμάτων από το 2023 και έπειτα. Η αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμής-στόχου της μετοχής έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου 2023-2025 της Τράπεζας, το οποίο η JP Morgan χαρακτηρίζει εμπεριστατωμένο και φιλόδοξο.

Τις ημέρες που ακολούθησαν το Investor Day της Alpha Bank, το σύνολο σχεδόν των επενδυτικών οίκων χαρακτήρισαν σε εκθέσεις τους «λεπτομερές» και «ολοκληρωμένο» το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Τράπεζας, με αρκετούς οίκους να προχωρούν σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής. Συγκεκριμένα, σε προηγούμενη έκθεσή της η JP Morgan, η Goldman Sachs και η Citigroup έκαναν λόγο για ρεαλιστικούς στόχους της Διοίκησης της Τράπεζας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι Deutsche Bank και HSBC άλλαξαν τις προτιμήσεις τους για τις ελληνικές τράπεζες, ξεχωρίζοντας και αυτές με τη σειρά τους την Alpha Bank ως το top pick στον κλάδο. Πέραν της νέας τιμής-στόχου, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προχώρησε σε σημαντική αύξηση των εκτιμήσεών του για τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) της Alpha Bank το 2024, τα οποία αυξάνει κατά 44% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του. Παράλληλα, ξεχωρίζει την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, τις οποίες χαρακτηρίζει ως προτιμώμενα «value plays», λόγω των χαμηλών αποτιμήσεών τους.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια της JP Morgan για το σύνολο των ελληνικών συστημικών Τραπεζών, με τον επενδυτικό οίκο να σημειώνει πως αν και οι αναβαθμίσεις που αφορούν το καθαρό έσοδο από τόκους των ελληνικών Τραπεζών μπαίνουν στο τελικό τους στάδιο, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά θετικές. Σε αυτή την κατεύθυνση ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «overweight» για όλες τις μετοχές των ελληνικών Τραπεζών, δίνοντας παράλληλα υψηλότερες τιμές στόχους.

Αν σου άρεσε κάνε