Οι... μαθητευόμενοι της Wall Street που βγάζουν 20.000 δολάρια τον μήνα

Οι... μαθητευόμενοι της Wall Street που βγάζουν 20.000 δολάρια τον μήνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:29 Δημιουργία 28/06/23, 17:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην θέλει να δουλεύει κάποιος στη Wall Street αυτή την εποχή. Τα υψηλά επιτόκια και μια σχεδόν «νεκρή αγορά» για αρχικές δημόσιες εγγραφές και συναλλαγές έχουν κάνει τις εποχές μετά την πανδημική έκρηξη να μοιάζουν μακρινές.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι τραπεζίτες που σκέφτονται τα μπόνους τους στο τέλος του έτους ανησυχούν περισσότερο για το πόσο... χαμηλά θα πέσουν σε σχέση με το πόσο ψηλά μπορούν να ανέβουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ξεκίνησαν και οι εντολές επιστροφής στα γραφεία!

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Wall Street που δεν χρειάζεται να ανησυχούν ακόμη είναι οι... ασκούμενοι!

Ο μέσος μισθός των ασκούμενων έχει αυξηθεί κατά 19% μεταξύ ορισμένων από τις κορυφαίες χρηματοοικονομικές εταιρείες, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg που επικαλείται στοιχεία από το Levels.fyi. Τα πράγματα πάνε ιδιαίτερα καλά για όσους βρίσκονται στην πλευρά των αγορών, καθώς οι αμοιβές των ασκούμενων στα hedge funds και τα prop shops αυξήθηκαν κατά 29% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τρανταχτό παράδειγμα η Citadel και η Citadel Securities, η τεράστια εταιρεία hedge fund και trading που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Κεν Γκρίφιν. Η μέση ωριαία αμοιβή για τους ασκούμενους στις εταιρείες είναι 120 δολάρια, δηλαδή περίπου 25% αύξηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με βάση μια εβδομάδα εργασίας 40 ωρών κατά τη διάρκεια του προγράμματος 11 εβδομάδων των εταιρειών, αυτό ανέρχεται σε 52.800 δολάρια.

Φυσικά, αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν. Σύμφωνα με το Business Insider, η Citadel έλαβε πάνω από 69.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση 65% σε σχέση με πέρυσι. Εν τω μεταξύ, περίπου 300 φοιτητές, δηλαδή λιγότερο από το 1%, κατέληξαν να πετύχουν.

Στην Bank of America, το μέσο ωρομίσθιο είναι 41 δολάρια ή 46 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Σίγουρα, αυτό εξακολουθεί να είναι σχεδόν 20.000 δολάρια για το τυπικό πρόγραμμα 10 εβδομάδων που εφαρμόζουν οι περισσότερες τράπεζες.

Η διαφορά στις αμοιβές των εσωτερικών υπαλλήλων μεταξύ τραπεζών και hedge funds είναι ίσως αντιπροσωπευτική μιας ευρύτερης τάσης: Η αυξανόμενη εξέλιξη και ωρίμανση των μεγαλύτερων hedge funds στον κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε