Ο Nasdaq επανέφερε τα κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ο Nasdaq επανέφερε τα κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:21 Δημιουργία 27/06/23, 23:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ώρα της ανάκαμψης ήρθε για τους δείκτες της Wall Street μετά από ένα πολυήμερο καθοδικό σερί με τις κερδισμένες μετοχές να υπερισχύουν των χαμένων σε αναλογία 3 προς 1.

Συγκεκριμένα στο ταμπλό, ο Dow Jones βρέθηκε στις 33.926 μονάδες με άνοδο 0,63%. διακόπτοντας έτσι έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, που ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια πτωτικό σερί του από τον Σεπτέμβριο του 2022

Αντιστοίχως, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 1,15% στις 4.378 μονάδες, ενώ ακόμη καλύτερα κινήθηκε ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,65% στις 13.555 μονάδες.

Σημειωτέον πως την Παρασκευή ολοκληρώνεται το δεύτερο τρίμηνο και πρώτο εξάμηνο του έτους. Και με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Nasdaq πρωταγωνιστεί στην αμερικανική αγορά με κέρδη ύψους 11% για το τρίμηνο, οδεύοντας έτσι προς την συμπλήρωση του καλύτερου πρώτου εξαμήνου του εδώ και 40 χρόνια. Για τον S&P τα κέρδη για το τρίμηνο κυμαίνονται στο 6,6% και για τον Dow στο 2,1%.

Ενθαρρυντικά για την αγορά λειτούργησαν τα νεότερα οικονομικά στοιχεία από το δείκτη των παραγγελιών διαρκών προϊόντων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που βελτιώθηκαν άνω των αναμενόμενων αυξάνοντας τις ελπίδες της αγοράς πως το χειρότερο σενάριο μιας οικονομικής ύφεσης θα απομακρυνθεί. Ακόμη και οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν πάνω από το προβλεπόμενο παρά τη δεδομένη πίεση που ασκούν στα ακίνητα τα αυξημένα επιτόκια.

«Ακούμε συνέχεια για μια πιθανή ύφεση, όμως η αλήθεια είναι ότι η οικονομία βρίσκεται σε σταθερό βηματισμό και οι πιθανότητες για μια ύφεση μειώνονται με κάθε κομμάτι θετικών οικονομικών στοιχείων» σχολίασε στο CNBC, ο Ράιαν Ντέτρικ της Carson Group.

Μεγάλα και δημοφιλή ονόματα της τεχνολογικής αγοράς επανήλθαν στο προσκήνιο με την Nvidia, τη Meta Platforms και την Microsoft να οδηγούν τις ανοδικές τάσεις και να καλύπτουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στις κερδισμένες της ημέρας και η μετοχή της Delta Air Lines, καθώς το θετικό guidance που εξέδωσε για την πορεία των αποτελεσμάτων της απέφερε κέρδη της τάξεως του 6%. Η πορεία αυτή συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τις μετοχές έτερων εταιρειών του ταξιδιωτικού κλάδου, όπως της United Airlines, της American Airlines και της JetBlue.

Η ίδια τάση και στις εταιρείες κρουαζιέρας μετά το χθεσινό sell-off, με την μετοχή της Carnival που τη Δευτέρα υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, να ανεβαίνει πάνω από 8%.

Στον αντίποδα, μεγάλος χαμένος με πτώση άνω του 30% η μετοχή της Lordstown Motors μετά την κήρυξη χρεοκοπίας από την εταιρεία, αλλά και η μετοχή της Walgreens Boots Alliance, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων εξέδωσε αρνητικό guidance για την πορεία των κερδών της.

Αν σου άρεσε κάνε