Η BofA προβλέπει βουτιά του S&P500 κατά 300 μονάδες

Η BofA προβλέπει βουτιά του S&P500 κατά 300 μονάδες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:08 Δημιουργία 16/06/23, 19:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο έγκριτος αναλυτής της Bank of America Μάικλ Χάρτνετ ως προς τη μελλοντική... συνέπεια του δείκτη S&P 500 στις μεγάλες επιδόσεις των τελευταίων ημερών.

Ο S&P 500 εισήλθε τεχνικά σε καθεστώς bull market την τελευταία εβδομάδα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 14 μήνες και συμπληρώνοντας την πέμπτη εβδομάδα κερδών, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη συνεχόμενη ανοδική τροχιά του από το Νοέμβριο του 2021.

O Μάικλ Χάρτνετ, ο οποίος προέβλεψε σωστά το περσινό selloff στη Wall Street, σε σημερινό σημείωμα του υποστήριξε ότι δεν έχει πειστεί ακόμη πως η έκρηξη των προηγούμενων ημερών αποτελεί την απαρχή μιας νέας και... λαμπερής bull market, αλλά μάλλον το αντίθετο.

«Η σημερινή αγορά μοιάζει περισσότερο με το 2000 ή το 2008 με ένα μεγάλο ράλι πριν από την μεγάλη κατάρρευση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τελευταία επισκόπηση του.

Ο S&P 500 αριθμεί κέρδη της τάξεως του 15% για τη χρονιά ή κατά πάνω από 26% σε σχέση με τα περσινά χαμηλά του bear market, όμως ο Χάρτνετ βλέπει πιθανότερη μια διόρθωση μέχρι την αργία του Labor Day (σ.σ.: πρόκειται για την ομοσπονδιακή αργία της Ημέρας της Εργασίας που γιορτάζεται κάθε Σεπτέμβριο, την πρώτη Δευτέρα του μήνα), έως και κατά 300 μονάδες.

Πάντως, ο ίδιος είχε προβλέψει μια σημαντική διόρθωση και την άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε υποστηρίξει ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.800 μονάδες μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όμως οι ισχυρές επενδυτικές τοποθετήσεις κυρίως προς τις τεχνολογικές μετοχές απομάκρυναν το σενάριο αυτό.

Κατά την άποψη του, οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς αποδείχτηκαν λανθασμένες επειδή η αμερικανική οικονομία απέφυγε την ύφεση και ένα πιστωτικό κραχ το πρώτο μισό του έτους. Επίσης, το τεράστιο ενδιαφέρον προς τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης ήταν μια απροσδόκητη εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα.

Το κλίμα αυτό θα συντηρηθεί, όπως εξηγεί, όσο η Fed δεν αναζωπυρώνει τους φόβους της αγοράς για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων που μπορεί να επαναφέρουν τα σενάρια ύφεσης. Ωστόσο, η ίδια η Fed, στην προχθεσινή συνεδρίαση της, ανέβασε το εκτιμώμενο τελικό «ταβάνι» των επιτοκίων στο 5,6%, υπονοώντας έτσι πως έπονται δύο ακόμη μετριοπαθείς αυξήσεις μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Αν σου άρεσε κάνε