PIMCO: Παραμένει ο κίνδυνος για υψηλότερα επιτόκια σε βάθος χρόνου

PIMCO: Παραμένει ο κίνδυνος για υψηλότερα επιτόκια σε βάθος χρόνου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:58 Δημιουργία 15/06/23, 21:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναμενόμενες και σε γενικές γραμμές συμβατές με τις προσδοκίες των αναλυτών χαρακτηρίζει η επενδυτική εταιρεία PIMCO τις σημερινές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με report που υπογράφει για την Pimco, ο Κονσταντίν Βέιτ, οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει σε γενικές γραμμές μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Παρότι όπως είπε και η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η ΕΚΤ προσεγγίζει και αποφασίζει σε κάθε συνεδρίαση με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις στα επιτόκιά της ώστε να φτάσουν σε αρκετά περιοριστικά επίπεδα.

Όπως αναφέρεται στο report η PIMCΟ εξακολουθεί να εκτιμά ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά για περισσότερο χρόνο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι παραμένουν οι κίνδυνοι για υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι περιμένει η αγορά. Θεωρούμε ότι το 3,75% θα είναι το κάτω μέρος του εύρους στο οποίο θα διαμορφωθεί τελικά το επιτόκιο μετά τις αυξήσεις της ΕΚΤ».

Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων (APP) η PIMCO αναφέρει ότι αναμένει «μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση του χαρτοφυλακίου αλλά και περισσότερες ενδείξεις για τον ρυθμό απομάκρυνσης από την τρέχουσα καθοδήγηση επανεπένδυσης του προγράμματος έκτακτης αγοράς πανδημίας (PEPP)».

Αν σου άρεσε κάνε