«Κόβει» τις καταθέσεις σε δολάρια η Binance - Νέο επεισόδιο στον πόλεμο με τη Sec

«Κόβει» τις καταθέσεις σε δολάρια η Binance - Νέο επεισόδιο στον πόλεμο με τη Sec

ΑΓΟΡΕΣ UPD 01:24 Δημιουργία 09/06/23, 16:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Binance, διαχειρίστρια εταιρεία του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται καταθέσεις σε δολάρια μετά τα μέτρα που έλαβε εναντίον της η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα, ειδοποίησε τους πελάτες της ότι οι συμβαλλόμενες με αυτή τράπεζες ετοιμάζονται να σταματήσουν τις αναλήψεις σε δολάρια από τα δίκτυά τους από την ερχόμενη Τρίτη, 13 Ιουνίου.

H SEC υποστήριξε το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Binance, σε συνέχεια της αγωγής που κατέθεσε εναντίον της εταιρείας στις αρχές της εβδομάδας, με την οποία την κατηγορούσε, μεταξύ άλλων, ότι επέτρεπε συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, τα οποία θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί ως χρεόγραφα και να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες διαφάνειας.

Η Binance αντέδρασε έντονα, με ανάρτηση στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι η κίνηση της SEC όσον αφορά τα crypto είναι «εξαιρετικά επιθετική και προσβλητική», προσθέτοντας ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ του ανταλλακτηρίου και των συνεργαζόμενων με αυτό τραπεζών.

Οι συναλλαγές και καταθέσεις σε crypto

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της, η Binance διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές, οι καταθέσεις και αναλήψεις σε crypto θα παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία.

Η αγωγή την περασμένη Δευτέρα της SEC κατά της Binance, του ιδρυτή της, Changpeng Zhao, και του διαχειριστή του ανταλλακτηρίου της στις ΗΠΑ, αποτέλεσε μία δραματική κλιμάκωση των μέτρων που παίρνει κατά του κλάδου των crypto, ενώ την επόμενη ημέρα η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε αγωγή και κατά του μεγαλύτερο αμερικανικού ανταλλακτηρίου, Coinbase.

H Binance χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση για «πάγωμα» των assets της, σημειώνοντας ότι έχει ανταποκριθεί στις ανησυχίες της SEC για την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών της.

«H διακοπή των αναλήψεων θα προκαλέσει προφανώς μεγάλη ανησυχία και πανικό», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της πλατφόρμας crypto Stack Funds στη Σιγκαπούρη.

Η τιμή του κρυπτονομίσματος της Binance, BNB, που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχώρησε 1,5% στα 258,76 δολάρια.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε