Ηπια μεταβλητότητα στη Νέα Υόρκη και κέρδη για τους δείκτες

Ηπια μεταβλητότητα στη Νέα Υόρκη και κέρδη για τους δείκτες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:43 Δημιουργία 06/06/23, 23:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με μικρά κέρδη και στους τρεις δείκτες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της η Wall Street, καθώς η αγορά μοιάζει να «χωνεύει» ακόμη το ράλι της περασμένης εβδομάδας και τους επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κλείσει τελικά με οριακή αύξηση 0,03% στις 33.573 μονάδες. Από την πλευρά του, ο S&P 500 παρουσίασε συνεχείς διακυμάνσεις στο πρόσημο του, αν και τις τελευταίες ώρες σταθεροποιήθηκε σε θετικό έδαφος με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.283 μονάδες αυξημένος κατά 0,24%. Με τον τρόπο αυτό παρέμεινε κοντά και στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και εννέα μήνες. Πιο σταθερός ο τεχνολογικός Nasdaq, παρουσίασε και την καλύτερη επίδοση, με άνοδο ύψους 0,36% στις 13.276 μονάδες.

Αναλυτές σχολίασαν πως η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτική, έως ότου η Federal Reserve ανοίξει και πάλι τα χαρτιά της κατά την επικείμενη συνεδρίαση στις 13-14 Ιουνίου, καθώς παρά τις ελπίδες πως θα αποφασίσει έστω και προσωρινή παύση του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, πολλοί επενδυτές αμφιβάλουν αν τελικά θα το ρισκάρει. Κι αυτό παρά τα αυξανόμενα σημάδια αδυναμίας της οικονομίας.

Στις νέες προβλέψεις που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε σε επί τα χείρω αναθέωρηση των εκτιμήσεων της για την πορεία των ανεπτυγμένων οικονομιών, ανάμεσα τους βέβαια και οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, για την αμερικανική οικονομία προέβλεψε ότι θα κινηθεί με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, μόλις στο 1,1%, σε σχέση με το 2,1% της περσινής χρονιάς και θα συρρικνωθεί περαιτέρω στο απογοητευτικό 0,8% το 2024.

Η μετοχή της Apple διόρθωσε σήμερα ελαφρά, έχοντας αγγίζει χθες νέα ιστορικά υψηλά, λόγω της εκδήλωσης για την παρουσίαση νέων προϊόντων της, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισαν τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Στις μεγάλες χαμένες της ημέρας, η μετοχή του Coinbase, με απώλειες που ξεπέρασαν το 12%, μετά την είδηση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων για παράτυπη δράση.

Πίεση δέχτηκε και η μετοχή της Boeing, καθώς ο κολοσσός της αεροναυπηγικής δήλωσε πως εντόπισε προβλήματα στη γραμμή παραγωγής του 787 Dreamliner, που πιθανότατα θα επιφέρουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών που έχει λάβει.

Στον αντίποδα καλή συνεδρίαση είχαν οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και δη, των μικρών περιφερειακών τραπεζών γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ανοδικό «γύρισμα» του S&P 500.

Αντιστοίχως στον Dow Jones, την καλύτερη επίδοση είχε η μετοχή της Intel με άνοδο σχεδόν 3,5% μετά το χθεσινό sell-off με απώλειες ύψους 4,6%.

Αν σου άρεσε κάνε