Ράλι... διαρκείας στη Wall Street για τις μετοχές της τεχνολογίας

Ράλι... διαρκείας στη Wall Street για τις μετοχές της τεχνολογίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:39 Δημιουργία 06/06/23, 20:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ράλι των μετοχών τεχνολογίας αναμένεται να συνεχιστεί επί μακρόν, λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη και τις προσδοκίες για μία παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με αναλυτές της Citigroup.

O αναπτυξιακός επενδυτικός παράγοντας στον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο έχει καταγράψει αύξηση της τάξης του 20% φέτος, δεδομένου του πυρετού επενδύσεων τον οποίο δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη, όπως και το σημαντικό ράλι των μετοχών της Nvidia.

Εκτός αυτού, το γενικά απρόβλεπτο μακροοικονομικό μέλλον υποδεικνύει πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη των αμερικανικών μετοχών.

«Παραμένουμε θετικοί όσον αφορά την αναπτυξιακή τάση για τον Ιούνιο αφού τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων στον συγκεκριμένο κλάδο», τόνισε η ομάδα του αναλυτή Κρις Μόνταγκιου προειδοποιώντας, όμως, πως η άνοδος του Μαΐου οφειλόταν σε ακόμα μικρότερο αριθμό μετοχών, κάτι το οποίο αποτελεί ρίσκο για τη σταθερότητα των αγορών.

Η πιθανή άρση του προγράμματος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed αποτελεί, επίσης, θετικό παράγοντα όσον αφορά την πιθανή ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, σύμφωνα με ξεχωριστή ανάλυση της Citi: «Η πιθανή παύση της Fed αυτόν το μήνα έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις για καλύτερη από την αναμενόμενη πορεία στις αγορές».

Το ράλι του Nasdaq 100 από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει αυξήσει την αναμενόμενη αναλογία P/E στο 25,7, άνω του μέσου όρου του 20,7 της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά υπό του 30,5 του 2020.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν και η JPMorgan τόνισε πρόσφατα πως η πορεία του τεχνολογικού τομέα ναι μεν θα καταγράψει ανάπτυξη αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα το β’ εξάμηνο, η Citi υπογραμμίζει πως «η ανάπτυξη θα ανακάμψει περαιτέρω εάν το επενδυτικό συναίσθημα συνεχίσει να βελτιώνεται. Από την άλλη, η ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει προστασία εναντίον του πιθανού υφεσιακού περιβάλλοντος αφού το ρίσκο των μακροοικονομικών επιπτώσεων στον κλάδο είναι χαμηλό».

Αν σου άρεσε κάνε