Μεγαλύτερα κέρδη από την εξαγορά της First Republic περιμένει η JPMorgan Chase

Μεγαλύτερα κέρδη από την εξαγορά της First Republic περιμένει η JPMorgan Chase

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:34 Δημιουργία 22/05/23, 22:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω του outlook των κερδών της από την πρόσφατη εξαγορά της First Republic προχώρησε η JPMorgan Chase, καθησυχάζοντας με τον τρόπο αυτό τους μετόχους της που παραμένουν προβληματισμένοι για την ορθότητα της εξαγοράς μιας χρεοκοπημένης τράπεζας.

Η διαχείριση της εξαγοράς ήταν στην κορυφή της ατζέντας κατά τη σημερινή εκδήλωση του Investor’s day που οργανώνει η τράπεζα προκειμένου να ενημερώσει τους μετόχους της και την αγορά για τα επόμενα βήματα της.

Κατά την παρουσίαση, η τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω τα εκτιμώμενα κέρδη της από τον τομέα των δανειοδοτήσεων από τα 81 περίπου στα 84 δισ. δολάρια, εξέλιξη που απέδωσε ακριβώς στην απορρόφηση της First Republic.

Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στη γενική εντύπωση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην αγορά ότι τελικά οι μεγάλες τράπεζες, όπως η JPMorgan, κατέληξαν να ωφεληθούν από την πρόσφατη κρίση στις μικρές τράπεζες προσελκύοντας νέες καταθέσεις ή και εξαγοράζοντας τμήματα των μικρών τραπεζών, όπως έγινε με την περίπτωση της JPM με την First Republic.

Θυμίζουμε ότι η JPMorgan συμφώνησε να αναλάβει την μικρή τράπεζα, όλες τις καταθέσεις και το ενεργητικό της με το κράτος (μέσω του ταμείου ασφάλισης καταθέσεων) να συμβάλει στο deal καταβάλλοντας περίπου 13 δισ. δολάρια για να καλύψει τις ζημιές της First Republic και άλλα 50 δισ. χρηματοδότησης στην JPM.

O Τζέιμι Ντίμον και η διοίκηση της Τράπεζας πρόκειται να παρουσιάσουν στοιχεία για τις επιδόσεις όπως και τα σχέδια και στα τέσσερα βασικά τμήματα της τράπεζας, ενώ αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι οι μέτοχοι θα πιέσουν τον Ντίμον να αποκαλύψει τις προθέσεις του για την παραμονή του ή όχι στο τιμόνι της JPM. Ένα θέμα που φούντωσε μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του ισχυρού άνδρα της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, την Παρασκευή.

Εξάλλου, ο 64χρονος Γκόρμαν δεν είναι μόνο νεότερος κατά τρία χρόνια από τον Ντίμον, αλλά έχει και λιγότερα χρόνια στην ηγεσία της Morgan Stanley, συνολικά 13 σε σχέση με τα 17 που έχει συμπληρώσει ήδη ο Ντίμον στην κορυφή της JPM. Ο Ντίμον δεν έχει «ανοίξει» τα χαρτιά του, ούτε είναι βέβαιο ότι θα το κάνει τελικά σήμερα, ωστόσο παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να… συνταξιοδοτηθεί.

Αν σου άρεσε κάνε