Ήπια κέρδη για τη Wall Street με τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

Ήπια κέρδη για τη Wall Street με τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:28 Δημιουργία 17/04/23, 23:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά τα πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, αναζητώντας στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 100 μονάδες ή 0,30% στις 33.987 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κέρδισε 0,33% και διαμορφώθηκε στις 4.151 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 0,28%, κλείνοντας στις 12.157 μονάδες.

Η Charles Schwab ανακοίνωσε έσοδα ύψους 5,12 δισ. δολαρίων και κέρδη 93 σεντς ανά μετοχή, τα οποία ξεπέρασαν την πρόβλεψη της Refinitiv για κέρδη της τάξεως των 90 σεντς ανά μετοχή. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3,94%.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2023 η μετοχή της Charles Schwab χάνει σχεδόν 40%, ενώ πρόσφατα δέχτηκε πιέσεις λόγω της ανησυχίας των επενδυτών ότι η εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια τύχη με τις Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Άνοδο 2,1% κατέγραψε η μετοχή της Lumetum, μετά την αναβάθμιση της εταιρείας από την JPMorgan.

Απώλειες 1,3% σημείωσε ο κλάδος τηλεπικοινωνιών του S&P 500 μετά την πτώση των Netflix και Meta Platforms κατά 1,8% και 1,2% αντίστοιχα, αλλά και μετά την υποχώρηση της Alphabet, η οποία έχασε 2,7% μετά την είδηση ότι η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την Bing βασική μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της. Την είδηση δημοσίευσαν οι NYT.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα ακολουθήσουν οι Bank of America και Morgan Stanley αντίστοιχα, σε συνέχεια των θετικών δημοσιεύσεων από τις Wells Fargo και JP Morgan, οι οποίες πέτυχαν κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου.

Την Τετάρτη θα δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα της Tesla, ενώ την Παρασκευή είναι η σειρά της Procter & Gamble. Όλα αυτά, φυσικά, έρχονται παράλληλα με τις εικασίες γύρω από τα επιτόκια της Federal Reserve, τα οποία σήμερα βρίσκονται στο 4,75% – 5%.

Στα ομόλογα, άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις, με το 10ετές να ενισχύεται κατά 7 μονάδες βάσης στο 3,59% και το 2ετές να ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 9 μονάδες βάσης, στο 4,19%.

Αν σου άρεσε κάνε