Ο Dow Jones έσωσε τα προσχήματα για τη Wall Street

Ο Dow Jones έσωσε τα προσχήματα για τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:50 Δημιουργία 11/04/23, 23:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο δείκτη Dow Jones, καθώς οι επενδυτές στη Wall Street έδειξαν να αφήνουν πίσω τους τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 33.684,79 μονάδες, όμως ο S&P 500 τελικά δεν ακολούθησε και λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης έχασε τα κέρδη του και τελικά έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση 0,17 μονάδων (0%) στις 4.108,94. Πτώση σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq που υποχώρησε κατά 0,43% στις 12.031,88 μονάδες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι λεγόμενες κυκλικές μετοχές, όπως και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, που ήταν και από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του δείκτη S&P 500. Στον αντίποδα, οι τεχνολογικές μετοχές δεν ακολούθησαν με τους πωλητές να επικρατούν από νωρίς.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη και την Πέμπτη (δείκτης τιμών καταναλωτή και δείκτη τιμών παραγωγού αντιστοίχως) θα ρίξουν «φως» στα επόμενα βήματα της Federal Reserve.

Περιμένοντας τον πληθωρισμό...

Αν οι πληθωριστικές πιέσεις δείξουν να μειώνονται το συμβούλιο θα διευκολυνθεί να προχωρήσει σε μια μετριοπαθή αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στη συνεδρίαση του Μαίου. Πιθανότατα δε, θα είναι και η τελευταία αύξηση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η κεντρική τράπεζα από πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά, τα περιθώρια στην αγορά εργασίας παραμένουν αρκετά «σφιχτά» σε σχέση με τα επίπεδα που θα ήθελε η Fed, όπως έχουν δείξει τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης. Το μήνυμα αυτό μετέφερε σε ανάλυση της σήμερα και η BCA Research, επισημαίνοντας πως παρά τα σημάδια επιβράδυνσης, η αγορά εργασίας εμφανίζει ακόμη εικόνα… υπερθέρμανσης, κάτι που αναμφίβολα προβληματίζει τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία την έναρξη της νέας περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, από την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι οιωνοί για τις εταιρικές επιδόσεις δεν είναι ευνοϊκοί για τους περισσότερους κλάδους και κυρίως βέβαια για τις τράπεζες, που έχουν πιεστεί και από την «καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει στον κλάδο από τον περασμένο μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε