Mytilineos: Στα 40 ευρώ η ανώτατη τιμή επαναγοράς μετοχών

Mytilineos: Στα 40 ευρώ η ανώτατη τιμή επαναγοράς μετοχών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:55 Δημιουργία 10/04/23, 14:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα 40 ευρώ ορίστηκε η ανώτατη τιμή για την επαναγορά ιδίων μετοχών στη Mytilineos, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Η προηγούμενη τιμή ανερχόταν στα 25 ευρώ. Ωστόσο, αυτά τα επίπεδα έχουν ήδη ξεπεραστεί, καθώς η τρέχουσα τιμή της μετοχής στο χρηματιστηριακό ταμπλό αξίζει σήμερα 27 ευρώ (το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών).

Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις, όπως αναφέρουν στελέχη της Mytilineos, η προηγούμενη ανώτατη τιμή είχε καταστεί παρωχημένη και ήταν αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή της μετοχής στο Χ.Α..

Την ίδια στιγμή, τα δεδομένα και οι θετικές προοπτικές της εταιρείας, οι οποίες δημιουργούν προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, δικαιολογούν την απόκτηση περαιτέρω ιδίων μετοχών.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, προτάθηκε για την υπόλοιπη διάρκεια του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, δηλαδή έως τις 22 Μαρτίου του 2024, η ανώτατη τιμή να καθοριστεί στα 40 ευρώ ανά μετοχή.

Οι υπόλοιποι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης ιδίων μετοχών θα παραμείνουν όπως ακριβώς είχαν αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της 23ης Μαρτίου του 2022.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας (28/3) η MYTILINEOS κατέχει συνολικά 4.310.303 ίδιες μετοχές, ποσοστό 3,0165% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Mytilineos στο Χ.Α. «μετράει» σωρευτική άνοδο της τάξης του 35% από τις αρχές του έτους, με την κεφαλαιοποίηση να φλερτάρει με το ψυχολογικό όριο των 4 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε