Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου υπό τον φόβο παγκόσμιας ύφεσης

Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου υπό τον φόβο παγκόσμιας ύφεσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:30 Δημιουργία 06/04/23, 16:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία αυξάνουν τις ανησυχίες για μια δυνητική παγκόσμια ύφεση και μείωση της ζήτησης.

Παρ' όλα αυτά οι τιμές αναφοράς οδεύουν προς μια εβδομαδιαία άνοδο μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ για μεγαλύτερες περικοπές της παραγωγής, καθώς και μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε νωρίτερα κατά 74 σεντς ή 0,9% στα 84,25 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI μειώθηκε κατά 73 σεντς ή 0,9% στα 79,88 δολ/βαρέλι.

Τόσο το μπρεντ όσο και το WTI έχουν κερδίσει πάνω από 5,5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Ο αμερικανικός τομέας υπηρεσιών επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, καθώς μειώθηκε η ζήτηση, ενώ οι τιμές που πληρώνουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, δίνοντας ώθηση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να λάβει περαιτέρω μέτρα για τη μάχη της κατά του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Η πληθώρα των αδύναμων οικονομικών στοιχείων κλόνισε το κλίμα στην αγορά, υποδαυλίζοντας τους φόβους για ύφεση και ωθώντας τους επενδυτές να υιοθετήσουν στρατηγικές αποφυγής κινδύνου.

Αν σου άρεσε κάνε