Ο Nasdaq πλήρωσε το μάρμαρο στη Wall Street

Ο Nasdaq πλήρωσε το μάρμαρο στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:53 Δημιουργία 05/04/23, 23:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, με τον Nasdaq να δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς, μετά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 80 μονάδες ή 0,24% στις 33.482 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, κατέγραψε απώλειες 0,25% στις 4.090 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq περιορίστηκε κατά 1,07% στις 11.996 μονάδες.

Παράλληλα, η αιφνιδιαστική απόφαση του OPEC+ να περιορίσει την παραγωγή αργού παρέχει ώθηση στην τιμή του πετρελαίου, ως απόρροια των πιέσεων στα επίπεδα της προσφοράς. Κι αυτό, εύλογα, ενισχύει τους φόβους για αναζωπύρωση του πληθωριστικού φαινομένου.

Στο μεταξύ, πολλά θα εξαρτηθούν από τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, καθώς ενδεχόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve θα προκαλέσουν νέες αναταράξεις στις μετοχές.

Ωστόσο, το βασικό σενάριο των traders αναφέρει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης, με τις πρώτες μειώσεις να αναμένονται ακόμη εντός καλοκαιριού.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα τα επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται στο εύρος 4,75% – 5%. Η επόμενη συνεδρίαση των τραπεζιτών είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε