Ράλι για το Bitcoin παρά τις φουρτούνες της Binance

Ράλι για το Bitcoin παρά τις φουρτούνες της Binance

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:10 Δημιουργία 29/03/23, 22:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα το Bitcoin, πλησιάζοντας στο ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ψηφιακά νομίσματα έχει αναζωπυρωθεί παρά τις νομικές περιπέτειες του κορυφαίου ανταλλακτηρίου Binance.

Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα έφτασε να κερδίζει σχεδόν 5%, ενώ αυτή την ώρα, στις 21.00 ώρα Ελλάδος, ενισχύεται κατά 3,56% στα 28.246 δολάρια. Μάλιστα, στις 22 Μαρτίου «σκαρφάλωσε» προσωρινά πάνω και από τα 29.000 δολάρια, που ήταν το υψηλότερο σημείο του από τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανοδική τάση του Bitcoin συμπαρέσυρε σήμερα προς τα πάνω και έτερα γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το Ether, το XRP, το Cardano και το Polygon.

Τη Δευτέρα η αγορά των crypto και ειδικά το Bitcoin πέρασαν μια πρόσκαιρη... φουρτούνα, όταν έγινε γνωστή η μήνυση που κατέθεσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή του CFTC κατά του Binance για παραβίαση των κανονισμών συναλλαγών και παραγώγων. Η εταιρεία εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση απαντώντας στις καταγγελίες, οι οποίες ικανοποίησαν τους επενδυτές με αποτέλεσμα τα crypto να πάρουν και πάλι την ανιούσα.

Αναλυτές του κλάδου θεωρούν πως μετά τις περσινές αναταράξεις τα κρυπτονομίσματα έχουν μπροστά τους ένα θετικό momentum, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τις συνέπειες στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Αν σου άρεσε κάνε