Η επιστροφή Ερμόττι στη UBS επιδρά θετικά στις ευρωαγορές

Η επιστροφή Ερμόττι στη UBS επιδρά θετικά στις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:11 Δημιουργία 29/03/23, 12:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, μετά την απόφαση της ελβετικής τράπεζας UBS να επαναφέρει τον Σέρτζιο Ερμόττι στη θέση του CEO.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδo 0,61% και κινείται στις 447,14 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν και αυτές άνοδο 1%, οι μετοχές τεχνολογίας καταγράφουν κέρδη 1,7% ενώ οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κερδίζουν 1%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές λιανικού εμπορίου και αυτοκινήτων με απώλειες 1,1% και 0,4% αντίστοιχα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,42%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,57%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,79%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,55% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,38%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν σε μεικτό έδαφος την Τρίτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μετά τη μεταβλητότητα που παρατηρήθηκε στις αγορές.

Οι τράπεζες κατάφεραν να τερματίσουν υψηλότερα μετά από μια ασταθή συνεδρίαση, αν και υπήρξαν νέα άσχημα νέα, καθώς οι γαλλικές αρχές έκαναν έρευνες στα γραφεία πολλών μεγάλων τραπεζών με την υποψία ξεπλύματος χρήματος και φορολογικής απάτης.

«Κάθε μέρα που περνάει ενισχύει την πεποίθηση της αγοράς, και τη δική μας, ότι έχει τραβηχτεί μια γραμμή στις συστημικές τραπεζικές ανησυχίες (οι ατομικές περιπτώσεις είναι άλλο θέμα)», ανέφεραν οι αναλυτές της ING Bank σε πρωινό σημείωμά τους.

Πιο ανησυχητική για τις αγορές είναι τώρα η μακροοικονομική εικόνα, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα πιστωτικής κρίσης.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο, καθώς οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο στο άνοιγμα, αφού ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα διασπαστεί σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές σημείωσαν άνοδο το βράδυ της Τρίτης, αφού οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων.

Αν σου άρεσε κάνε