Μίνι-ράλι για τη μετοχή της Deutsche Bank

Μίνι-ράλι για τη μετοχή της Deutsche Bank

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:37 Δημιουργία 27/03/23, 14:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα και να βελτιώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη.

Είναι ενδεικτικό ότι γύρω στις 2:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ενισχύεται δυναμικά κατά 5% και φλερτάρει με το όριο των 9 ευρώ.

Θετικά πρόσημα καταγράφονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1,3%. Κοντά στο 1,5% βρίσκεται και ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το σημερινό μίνι-ράλι επέρχεται στον απόηχο της μεγάλης κάμψης της Παρασκευής, όταν η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε κάτω των 8,6 ευρώ (χαμηλό 5 μηνών) και τα CDS (κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας) εκτοξεύθηκαν στις 200 μονάδες βάσης.

Πολλοί αναλυτές, έτσι, θεώρησαν ότι η γερμανική τράπεζα θα αποτελέσει την επόμενη Credit Suisse, η οποία γλίτωσε στο… παρά πέντε την άτακτη κατάρρευση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, με αποτέλεσμα τη σημερινή ανάκαμψη της μετοχής.

Στο βελτιωμένο κλίμα, παράλληλα, συμβάλλουν και οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς η First Citizens Bank συμφώνησε να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Silicon Valley Bank, η οποία κήρυξε χρεοκοπία πριν μερικές ημέρες.

Αν σου άρεσε κάνε