Στο φινάλε πήρε τα θετικά πρόσημα η Wall Street

Στο φινάλε πήρε τα θετικά πρόσημα η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:56 Δημιουργία 24/03/23, 22:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αντιστράφηκε το κλίμα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της Wall Street, κυριολεκτικά την τελευταία ώρα, καθώς η μετοχή της Deutsche Bank κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες που σημείωνε.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 132 μονάδες ή 0,41% και διαμορφώθηκε στις 32.238 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,57% πιάνοντας τις 3.971 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,31% και τις 11.823 μονάδες.

Οι διαπραγματευόμενες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετοχές της Deutsche Bank, περιόρισαν στο 3,2% από 7% τις απώλειες. Η βουτιά της μετοχής της γερμανικής τράπεζας προβλημάτισε τους επενδυτές, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης, οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών βρέθηκαν υπό αυξημένη πίεση, περιορίζοντας ωστόσο τις απώλειες. Η Citigroup έκλεισε με πτώση 0,81%, η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε 1,47% και η Wells Fargo έχασε 1,04%.Οι περιφερειακές τράπεζες περιορίστηκαν κατά 1,5%.

Οι αναλυτές εξακολουθούν να αποτιμούν τις τελευταίες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, με τη Federal Reserve να προχωράει σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά και να υιοθετεί έναν σαφώς ηπιότερο τόνο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αν σου άρεσε κάνε