Μείωσε την πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου η Goldman Sachs

Μείωσε την πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου η Goldman Sachs

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:03 Δημιουργία 19/03/23, 14:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο ύφεσης υπερτερούν της αύξησης της ζήτησης από την Κίνα.

Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν τώρα το Brent να φτάνει τα 94 δολάρια το βαρέλι το επόμενο 12μηνο και τα 97 δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι σε προηγούμενες εκτιμήσεις.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παρά την έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα, δεδομένης της τραπεζικής πίεσης, των φόβων για ύφεση και της φυγής των επενδυτικών ροών», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμά της στις 18 Μαρτίου. «Ιστορικά, έπειτα από τέτοια γεγονότα, οι τιμές ανακάμπτουν μόνο σταδιακά, ιδίως οι τιμές μακράς διάρκειας».

Βουτιά 12%

Η αναταραχή στην Credit Suisse Group AG προκάλεσε πανικό σε όλες τις αγορές αυτή την εβδομάδα. Το πετρέλαιο κατρακύλησε σε χαμηλό 15 μηνών, με το Brent να σημειώνει πτώση 12%, φθάνοντας κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι.

Η Goldman αναμένει τώρα ότι ο ΟΠΕΚ θα αυξήσει την παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2024, έναντι του δεύτερου εξαμήνου του 2023 που είχε εκτιμήσει η Τράπεζα πριν από την πτώση των τιμών.

Το πετρέλαιο σημειώνει τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια από τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω τραπεζικού χάους.

Οι επικεφαλής της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ+ συναντήθηκαν εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Αν σου άρεσε κάνε