Υψηλές πτήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Υψηλές πτήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:55 Δημιουργία 17/03/23, 16:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε νέο ράλι επιδίδονται σήμερα τα κρυπτονομίσματα, με το σημαντικότερο, το Bitcoin, να ξεπερνά και πάλι το ψυχολογικό όριο των 26.000 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin «καλπάζει» με ρυθμό 6,16% στα 26.599 δολάρια οδεύοντας προς τη συμπλήρωση της καλύτερης εβδομαδιαίας επίδοσης του από τον Ιανουάριο του 2021.

Αντιστοίχως και το Ether σημείωνε σημαντική άνοδο κατά 3,8% στα 1.741 δολάρια, συμπληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα του από τον Αύγουστο του 2021.

Οι ανοδικές τάσεις που είχαν ξεκινήσει από νωρίς στα κρυπτονομίσματα συντηρήθηκαν και μετά το αρνητικό «άνοιγμα» της Wall Street, όπου η ανησυχία για την πορεία του τραπεζικού κλάδου με επίκεντρο αυτή τη φορά την μικρή τράπεζα First Republic καλλιεργεί αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Οι αναλυτές των crypto εμφανίζονται αισιόδοξοι για την απαρχή μιας νέας «bull market» στον κλάδο, όπως επεσήμανε και σε νέα ανάλυση του σήμερα ο αναλυτής της Bitbank, Χούγια Χασεγκάβα. Αν και οι διακυμάνσεις των ψηφιακών νομισμάτων παραμένουν λίαν ευάλωτες στην πορεία του πληθωρισμού και τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve, που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την περιοριστική νομισματική πολιτική.

Αν σου άρεσε κάνε