Ξέφρενη άνοδος για το Bitcoin

Ξέφρενη άνοδος για το Bitcoin

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:21 Δημιουργία 14/03/23, 20:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο άλμα έκανε σήμερα, Τρίτη η χρηματιστηριακή αξία του Bitcoin το οποίο σκαρφάλωσε σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ενισχύεται κατά τουλάχιστον 7% και εκτινάσσεται στα 26.110 δολάρια.

Από την Παρασκευή, όταν οι εποπτικές αρχές έβαλαν «λουκέτο» στη Silicon Valley Bank, το Bitcoin «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 28%. Από τις αρχές του έτους, δε, η συνολική μεταβολή αγγίζει το 60%.

Η νέα άνοδος συμπίπτει με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος επιβραδύνθηκε στο 6% σε ετήσιο επίπεδο και στο 0,4% σε μηνιαίο επίπεδο.

Οι τιμές στην αγορά των crypto έχουν ανακάμψει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην απόφαση των αμερικανικών αρχών να εγγυηθούν τις καταθέσεις των πελατών των Silicon Valley Bank και Signature Bank, οι οποίες έχουν χρεοκοπήσει.

Η τραπεζική αναταραχή, παράλληλα, έχει προκαλέσει μια σειρά εικασιών περί λιγότερο επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve. Μια εξέλιξη, η οποία ευνοεί σημαντικά τα κρυπτονομίσματα.

Ας σημειωθεί ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα συνεδριάσει στις 21 και 22 Μαρτίου, με τους traders να περιμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και όχι κατά 50 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αν σου άρεσε κάνε