Νέα υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου

Νέα υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:01 Δημιουργία 14/03/23, 14:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διευρύνονται και σήμερα οι απώλειες για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, την ώρα που αναμένονται τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και η αγορά «ζυγίζει» τις επιπτώσεις της διεθνούς τραπεζικής κρίσης.

Με το πλέον σημαντικό τραπεζικό επεισόδιο από την οικονομική κρίση του 2008 να συνεχίζει να επηρεάζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε στα 73 δολάρια ανά βαρέλι, μετά και τη χθεσινή πτώση της τάξης του 2,5%.

Πιο αναλυτικά, το WTI παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 2,3% στα 73,05 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Το Brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 2% στα 79,18 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των στοιχείων για δείκτη τιμών καταναλωτή Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ αν και οι οι ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed γέρνουν υπέρ της μη περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, όπως σημειώνει το Bloomberg.

«Ένα κύμα αποστροφής κινδύνου σάρωσε τις αγορές εν μέσω φόβων για μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση», δήλωσε ο Κάρστεν Μένκε, αναλυτής της Julius Baer Group Ltd. Παρ’ όλα αυτά, «θεωρούμε ότι οι τελευταίες προκαλούν περισσότερο θόρυβο παρά παρά αποτελούν είδηση, που δεν θα πρέπει να έχει ουσιαστικό μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις περισσότερες αγορές εμπορευμάτων”.

Μέχρι στιγμής η αγορά πετρελαίου διακρινόταν από μεγάλη μεταβλητότητα, καθώς οι έμποροι βρίσκονται ανάμεσα στις ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και στην αισιοδοξία γύρω από την ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα.

Ο ΟΠΕΚ έχει προγραμματίσει να εκδώσει τη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά αργότερα σήμερα και την Τετάρτη θα ακολουθήσει η έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας, παρέχοντας μία πιο λεπτομερή εικόνα για τις προοπτικές της προσφοράς και της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».

Αν σου άρεσε κάνε