Στα λιμνάζοντα νερά από το τσουνάμι της SVB οι ευρωαγορές

Στα λιμνάζοντα νερά από το τσουνάμι της SVB οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:13 Δημιουργία 14/03/23, 12:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα «απόνερα» από το τσουνάμι που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα αν και οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκίνησαν με μικρή άνοδο, γρήγορα γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο.

Λίγο μετά τις 11:30, ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,14%, ο γαλλικός CAC χάνει 0,10%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,51% και ο δείκτης FTSE στο Μιλάνο χάνει 0,12%. Πάνω από 5% οι απώλειες για την Credit Suisse.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, με τους επιμέρους κλάδους να παρουσιάζουν μεικτή εικόνα. Ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε των απωλειών με πτώση 0,7%, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης. Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας και της τεχνολογίας ηγήθηκαν των κερδών και σημείωσαν άνοδο 0,7%.

Οι αγορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν πτωτικά την Τρίτη σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αστάθεια, μετά και τις ισχυρές απώλειες που σημειώθηκαν στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κατάρρευσης αμερικανικών τραπεζών. Ο δείκτης ασιατικών μετοχών υποχώρησε κατά 2%, εξανεμίζοντας τα κέρδη για το 2023.

Τα αμερικανικά futures σημείωσαν άνοδο το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, οι επενδυτές παγκοσμίως έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ που αναμένονται σήμερα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,4%. Το Ιανουάριο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν ήταν 0,5% και 6%.

Αν σου άρεσε κάνε